Titkárság

Az Oktatási Igazgatóság küldetésnyilatkozata:


A Pécsi Tudományegyetem Rektori Kabinet Oktatási Igazgatósága az Egyetem oktatással, sporttal, speciális hallgatói szolgáltatásokkal és a közneveléssel kapcsolatos, egyetemi központi feladatokat ellátó szervezeti egysége.

Célunk, hogy a hallgatókat, az oktatókat, a tanulmányi adminisztrációban és a hallgatói szolgáltatások területén foglalkoztatott munkatársainkat, valamint az Egyetem köznevelési intézményeiben dolgozókat minél magasabb színvonalon szolgáljuk, ezáltal hozzásegítsük diákjainkat, hallgatóinkat végzettségük megszerzéséhez.

Fontos törekvésünk, hogy a Pécsi Tudományegyetemen dolgozók munkáját és az Egyetem vezetésének döntés előkészítését magas színvonalon támogassuk.

A minőségi tanuló és hallgató létszám stabilizálásával hozzásegítjük a Pécsi Tudományegyetemet ahhoz, hogy a képzéseiben résztvevők számára korszerű tudást és versenyképes végzettséget biztosítson.

Meggyőződésünk, hogy feladataink magas színvonalon történő ellátása a hallgatói elégedettség növelésével, valamint a munkatársak lojalitásának erősítésével hozzájárul a Pécsi Tudományegyetem stratégiai céljainak megvalósulásához, összességében pedig a Pécsi Tudományegyetem hírnevének öregbítéséhez.

A Titkárság feladatai:

Az Oktatási Igazgatóság Titkársága ellátja
- az Oktatási Igazgatóság postázási és kézbesítési feladatait;
- az Oktatási Igazgatóság feladataival kapcsolatos szervezési, koordinálási és adminisztratív feladatokat;
továbbá közreműködik
- az Oktatási Igazgatóság feladataival kapcsolatos beszámolók, tervek, statisztikák elkészítésében;
- az oktatáselemzési feladatok ellátásában;
- az oktatással kapcsolatos koncepciók kidolgozásában és megvalósításában.