Pécsi Tudományegyetem

Oktatási Igazgatóság

 

 

Az iroda feladatai:

Az iroda feladatai:

A Karrier Iroda egyéni karriertervezést segítő tevékenysége az életpálya, pályaorientáció, karrier tanácsadástól kezdve, a pszichológiai tanácsadásig kiterjed. Kompetenciafejlesztő és munkaerő-piaci felkészítő tevékenysége keretében komplex karrierprogram szakmai tervezését és megvalósítását látja el. Karriertervezéshez, munkaerő-piaci ismeretek témákhoz kapcsolódóan képzéseket szervez az oktatási szervezeti egységekkel együttműködve, szakma-specifikus állásajánlat adatbázisokat készít és kezel, valamint közreműködik a tehetséges hallgatók munkaerő-piaci felkészítésében, összegyetemi állásbörzét és karrier napot szervez.

A beiskolázással, a lemorzsolódással, a tehetséggondozással valamint az alumni és pályakövetéssel kapcsolatos ügyekben közreműködik a stratégia kidolgozásában és végrehajtásában, a munkaerő-piaci felkészítésében, valamint a pályakövetési rendszer stratégiájának kidolgozásában és végrehajtásában.

Az iroda küldetése:

Az iroda küldetésnyilatkozata:

A PTE Karrier Iroda szakmai közösségeként hiszünk abban, hogy a fiatalok egyéni boldogulása a karrierútjuk tudatos megtervezésével segíthető. 

Ezért összegyetemi karrierprogramunk keretében kompetenciafejlesztő és munkaerő-piaci szolgáltatások biztosításával támogatjuk hallgatóinkat egyetemi életútjuk során, illetve a diplomázást követően.

Az iroda honlapja:
Levél Csapda