Pécsi Tudományegyetem

Oktatási Igazgatóság

Tehetséggondozási Iroda

Az iroda munkatársai: 

Barna Adrianna

tehetségfejlesztési szakértő
Telefonszám: 
72/501-500/12767
Feladatai: 

Tehetséggondozás az egyetemen belül és a potenciális hallgatók körében, kapcsolattartás , együttműködés az egyetemi tehetséggondozó műhelyek, szervezeti egységek, valamint  az országos tehetséghálózattal.

A PTE Regionális Tehetségpont  feladatainak ellátása. 

Aktivitási javaslatok, szakértés  a  PTE tehetséggondozási tevékenyséégnek  folymatos újítására, erősítésére,  innovatív, presztizs értékű gazdagító programok kezdeményezése,  koordinálása,  tehetséggondozó rendezvények tervezése, szervezése, tehetséggondozó pályázatokban való részvétel.

Virág Petronella

Telefonszám: 
06/72/501-500/12248
Feladatai: 

·         A Kriszbacher Ildikó Ösztöndíj és az  Átütő Tehetség Ösztöndíj egyetemi koordinálása.

·         A PTE Tehetségtanács titkári teendőinek ellátása.

·         Kapcsolattartás a PTE tehetségműhelyeivel.

·         Közreműködés a tehetséggondozó pályázatok megvalósításában.

Az iroda küldetésnyilatkozata:

A Tehetséggondozási Iroda működésének fókuszában a tehetség és a minőségi tehetségsegítés áll. Munkánkat az elkötelezettség, a lelkesedés és a hallgatók iránti nyitottság jellemzi. 

Célunk a tehetséges és kiemelkedő képességű hallgatók felkutatása, azonosítása, segítése, ösztönzése, menedzselése az egyetemi tanulmányok előtt és alatt. 

Ezt a vállalásunkat pályázatok kiírása, ösztöndíjak meghirdetése, valamint a hallgatók számára biztosított nyilvános szereplések lehetősége révén valósítjuk meg. 

Célunk összefogni, koordinálni, képviselni az egyetem egészének tehetséggondozó tevékenységét.  

Az iroda feladatai:

A Tehetséggondozási Iroda feladata a PTE tehetségfejlesztési programjának kidolgozása, annak végrehajtása, egyéni támogatást nyújt, valamint pszichológiai tanácsadást szervez a PTE tehetségfejlesztési programjaiban résztvevő hallgatók számára.

Részt vesz a tehetséggondozással, tehetségfejlesztéssel kapcsolatos projektek, pályázatok előkészítésében és végrehajtásában, valamint koordinálja a Kriszbacher Ildikó ösztöndíjat, a Szinapszis hallgatómentor programot, valamint a Tehetségköveti rendszert.

Levél Csapda