Pécsi Tudományegyetem

Oktatási Igazgatóság

 

 

E-learning

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Elektronikus tanulástámogatási rendszer fejlesztése a Pécsi Tudományegyetemen

A Pályázat címe

EFOP 3.4.3.-16-2016-00005 „Korszerű egyetem a modern városban: Értékközpontúság, nyitottság és befogadó szemlélet egy 21. századi felsőoktatási modellben” – A1/3. „Elektronikus tanulástámogatási rendszer kiépítése”

2017. április – 2021. augusztus

 

A projekt leírása

 

A projekt célja az e-learning szemléletmód mint transzverzális kompetencia beépítése az egyetemi képzési és képzésszervezési módszerekbe, s így a rugalmasabb, az egyetemi polgárok számára személyre szabottabb képzési formák előállítása. Ennek eszköze az IKT-kompetenciák fejlesztése mellett a távoktatás-fejlesztési, -szervezési és e-didaktikai kompetenciák kialakítása, illetve elmélyítése az oktatással foglalkozó kollégák körében, valamint az elektronikusan támogatott tanulási folyamatok szervezési skilljeinek kialakítása az oktatásszervező munkatársakban.

 

A projekt során egyetemi szintű e-learning rendszer kidolgozása és bevezetése áll a középpontban. Ehhez kapcsolódik az elektronikus tananyagfejlesztéshez kapcsolódó módszertani és gyakorlati képzések kidolgozása és megvalósítása, az oktatók és oktatásszervezők módszertani és gyakorlati képzése.

 

 

 

A projekt koordinációját az Oktatási Igazgatóság végzi. A projektben a karok oktatói működnek közre.

 

 

 

A projektben közreműködők

 

 

 

Fodorné Dr. Tóth Krisztina (KPVK)

 

Dr. Lukács András (ÁOK)

 

Lukács Péter (KPVK)

 

Megyeri Péter (MIK)

 

Dr. Sipos Norbert (KTK)

 

Vaszari Csaba (OIG)

 

Vinter Miklós (OIG)

 

 

 

A projekt feladatai

 

 

 

-          Elektronikus tanulástámogatási rendszer kidolgozása: kérdőíves mérés, alapdokumentum és ajánlásrendszer kidolgozása

 

-          Oktatók módszertani és informatikai képzéseinek kidolgozása

 

-          Képzők képzése - oktatók felkészítése

 

-          Blended learning pilot kurzusok tervezése, megvalósítása, támogatása

 

-          Oktatásszervezők, adminisztrációban dolgozók felkészítése, képzése az elektronikus kurzusok támogatására, adminisztrációjára

 

 

 

 

 

Jelenleg folyó akciók

 

 

 

Kérdőíves mérés

 

A Pécsi Tudományegyetem képzési tevékenységének fejlesztése érdekében számos felmérés, közvéleménykutatás zajlik. E kutatási tevékenység részeként az elektronikus tanulástámogatással kapcsolatos kérdőív kitöltésére kérjük.

 

Az oktatók és hallgatók véleménye, támogatása minden tanulási célú szolgáltatás esetében elsődleges fontosságú, ez alól ez a terület sem kivétel. Kérjük, segítse tehát munkánkat a kérdőív kitöltésével!

 

A kérdőív 2018. március 26-tól elérhető az Evasys rendszerben. A kitöltéshez minden oktató és hallgató egyedi elérési címet (URL-t) kap, amelyen csak ő végezheti el a kitöltést.

 

 

Általános kérdőívek

 

Oktatói felmérés: link

 

Hallgatói felmérés: link

 

 

 

Részletek

 

Az EFOP 3.4.3.-16-2016-00005 „Korszerű egyetem a modern városban: Értékközpontúság, nyitottság és befogadó szemlélet egy 21. századi felsőoktatási modellben” – A1/3. „Elektronikus tanulástámogatási rendszer kiépítése” projektelem keretében kérdőíves felmérést végzünk az oktatók és a hallgatók körében.

 

A felmérés célja a PTE-n folyó elektronikus tanulástámogatás hatékonyabbá, egységesebbé és fenntarthatóbbá tétele. Ennek része a szemléletmód és a kompetenciák fejlesztése éppúgy, mint a kapcsolódó, megfelelő szintű informatikai szolgáltatások biztosítása. A felmérés eredményei alapján alakítjuk ki az elektronikus tanulástámogatásnak a PTE egészére vonatkozó segítő rendszerét és ajánlásait, amely reményeink szerint az oktatók és hallgatók számára is tartósan az optimális megoldásokat biztosítja majd.

 

A kérdőívet az eddigi tapasztalatok alapján az Oktatási Igazgatóság munkatársai és a projektben közreműködő, különböző karokon dolgozó oktatók állították össze.

 

A felmérés közvetlenül hozzájárul ahhoz, hogy a PTE-n meghonosítsuk és elterjesszük a 21. században már elengedhetetlen elektronikus tanulástámogatás szisztematikus és eredményes gyakorlatait.

 

Letölthető dokumentumok

 

-          Fehér könyv

 

rovat: 
Levél Csapda